Arkaden Legesenter | Influensa
16779
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16779,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Influensa

Sesong for

Influensa

Nå er det sesong for influensa og omgangssyke

Dersom du har høy feber, hodepine og kroppsvondt og du tror du har influensa, så er det ingen grunn til å oppsøke lege med mindre du tilhører en av risikogruppene. Et vanlig forløp varer fra 3 dager til en ukes sykdom. Influensasykdom går over av seg selv, og det er sjelden legen kan hjelpe til ved en vanlig influensa.

Når vurdere å oppsøke lege?

Oppsøk lege hvis:
  • Hvis du mistenker komplikasjoner.
  • Hvis feberen varer over ei uke, eller du først blir frisk og så blir syk igjen, bør du gå til lege.
  • Du må oppsøke lege, også tidligere, hvis du blir uforholdsmessig dårlig, hoster opp farget oppspytt, får vondt i den ene siden av brystkassa, blir tungpusten eller har andre plager som ikke er typisk for «bare» influensa. Du kan ha fått en bakteriesykdom i tillegg. De vanligste tilleggsykdommene er bronkitt og lungebetennelse, men særlig barn kan også få ørebetennelse. Tilleggsykdommene kan trenge behandling med antibiotika.
Vær også på vakt hvis:

Er du gammel, har hjertesvikt, astma, emfysem eller diabetes er det grunn til å være ekstra på vakt. Du er i disse tilfellene mer utsatt for å få lungebetennelse enn andre.

Hvis du har diabetes, krever dessuten kontrollen med sykdommen en ekstra innsats. Blodsukkeret stiger vanligvis ved infeksjoner, og da øker behovet for insulin.

Mål blodsukker og kontroller urinen ofte, og tilpass dosene med insulin.